Kollektiv stigmatisering af mennesker med diabetes 1 på baggrund af behandlerskabte fordomme

Det, der er foregået og stadig foregår indenfor dansk diabetesbehandling, har intet som helst med seriøsitet og fornuft at gøre. Der har aldrig foreligget nogen som helst form for seriøs biologisk og fysiologisk begrundelse for det, der i efterhånden en længere årrække er blevet kaldet diabetesbehandling.

Det er et stort adfærdspsykologisk forsøg, der er lavet på baggrund af et krater af personlige fordomme, som de, der kalder dem diabetesbehandlere, har skabt. Dansk diabetesbehandling er et “spejl af” behandlernes personlige fordomme. Og ikke andet.

Og den grundlæggende fordomsprofil, som man dyrker indenfor det danske sundhedsvæsen og den diabetiske behandlerverden, kører efter melodien: Alle mennesker med diabetes 1 er senil demente, funktionelle analfabeter, 100 % invalide og psykisk forstyrrede – eller også er de døde. Og alt det, der ligger ud over det, er enten helbredsmæssige mirakler eller manglende realistisk selverkendelse og psykologiske forstyrrelser hos diabetikeren.

Den fordomsprofil bliver du så systematisk terroriseret med, hver eneste gang du har kontakt med det danske sundhedsvæsen.

Det sker samtidig med, at de smider alt andet væk. Dine jævnlige helbredsundersøgelser (hvoraf det i mit tilfælde fremgår, at jeg ikke er hverken 100% invalid – eller død). Den basale naturvidenskabelige sygdoms- og behandlingsforståelse (» Folder: Diabetes 1 – Enkel beskrivelse) eksisterer heller ikke ifølge danske læger og diabetesbehandlere. Den har de også “smidt væk”

Så i praksis står du uden lægehjælp til alt. For de forholder sig ikke individuelt til den enkelte diabetiker. Hverken helbredsmæssigt (Biologisk og fysiologisk), som med andre patienter i det danske sundhedsvæsen – eller personligt (Intellektuelt og psykisk).

Når man på den måde praktisere en kollektiv fordomsprofil som behandlingsmetode, så bliver der også praktiseret en kollektiv umyndiggørelse af mennesker med diabetes 1. For ifølge det danske sundhedsvæsen og den diabetiske behandlerverden, så er mennesker med diabetes 1 ikke rent evnemæssigt i stand til at tage stilling til noget som helt vedrørende deres eget liv, der ligger på et niveau over: Senil demente, funktionelle analfabeter, 100 % invalide og psykisk forstyrrede eller døde mennesker.

Det, du møder i sundhedsvæsnet og den diabetiske behandlerverden, er nogle behandler, der terroriserer mennesker med diabetes 1, for at de kan blive bekræftet i, at de har RET i deres personlige fordomme overfor mennesker med diabetes 1. De har RET i, at vi alle sammen – uden undtagelse – er senil demente, funktionelle analfabeter, 100 % invalide og psykisk forstyrrede – eller også er vi døde.

Eller også – så er du måske – et overnaturligt mirakelmenneske? Mirakelmennesket der ikke er død endnu.

Det er en ret effektiv metode til at drive mennesker fuldstændig til vanvid.

Det er også en ret effektiv måde at sabotere diabetikers sociale relationer til resten af samfundet. For som diabetiker skal du bruge hele livet på at grundbevise, at du ikke er senil dement, funktionel analfabet, 100 % invalid og psykisk forstyrret – eller død. Og den bevisførelse stopper først, når du på et tidspunkt bliver enten senil dement, funktionel analfabet, 100 % invalid, psykisk forstyrret – eller er død.

Hos andre mennesker, der er født uden alvorlige handicap og misdannelser, og har et godt grundhelbred – bliver det ikke opfattet som et overjordisk mirakel, at de rent evnemæssigt er i stand til at lære at stave deres eget navn, og rent funktionelt og motorisk er i stand til rent fysisk at bevæge dem omkring i verden. Det bliver ligesom opfattet som lidt af en selvfølge.

Og der ligger jo ikke nogen som helst fornuftmæssigt til grund for, at det skulle forholde sig anderledes, når det gælder mennesker med diabetes 1. Der har aldrig foreligget nogen som helst form for seriøs biologisk og fysiologisk begrundelse for det, der i efterhånden en længere årrække er blevet kaldet diabetesbehandling.

Det er et stort adfærdspsykologisk forsøg, der er lavet på baggrund af et krater af personlige fordomme, som de, der kalder dem diabetesbehandlere, har skabt. Dansk diabetesbehandling er et “spejl af” behandlernes personlige fordomme. Og ikke andet.

» Sundhedsprofiler & Videnskabsetik

» Overgrebene mod mennesker med diabetes 1 (1989 – 2014)

» Stereotype identiteter og mangesidede personligheder

» Diagnoser og tankesystemer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s