Kultursociologi – Etisk Ligestilling & Socialpsykologi 1987 – 2015

Hvad er menneskelig realisme?
Over tid har jeg erhvervet mig en praksisbaseret grunduddannelse – som jeg løbende har fulgt op med kurser og efteruddannelse – indenfor feltet: Kultursociologi – Etisk Ligestilling & Socialpsykologi.

Som udgangspunkt havde jeg interesse for feltet, men det blev også et felt, som jeg var nødt til at blive god til, hvis jeg ville overleve de knubs, livet gav mig – uden at få varige mén af det…

I 1987 vidste jeg ikke, at der var noget, der hed skizofreni. Jeg vidste heller ikke, at skizofrene mennesker kunne finde på at danne skizofrene bindinger til andre mennesker.

Det var det, der skete, da Lottes storebror begik selvmord. Lotte og Berit (En anden, der var tæt på, da det skete.) (Jeg havde lært dem begge at kende i studiemiljøet på Aalborg Universitet.) reagerede ved at miste jordforbindelsen og sansen for menneskelige realiteter – og forsøgte efterfølgende at give sig selv jordforbindelse ved at danne nogle massive skizofrene bindinger til mig. Det var Jette (Psykolog, Studenterrådgivningen i Aalborg, 1991), der hjalp mig med at få sat ord på den mekanisme, der var tale om, så jeg bedre kunne forhold mig til de meget voldsomme og belastende reaktioner, Lotte og Berit udsatte mig for.

Det er ikke alle de problemstillinger og opgaver, vi kommer til at beskæftige os med, som vi selv vælger til.

Nogle problemstillinger og opgaver bliver vi pålagt af ydre vilkår og omstændigheder.

Venlig hilsen

Ulla Thorup Nielsen

Marts 2015

NB: Indholdet er under udarbejdelse, og redigeringerne vil blive udgivet, efterhånden som de enkelte afsnit bliver færdige.

» Kultursociologi – Etisk Ligestilling & Socialpsykologi 1987 – 2015

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s