Forandringskompetence

ORGANISATIONSUDVIKLING

Hvilken struktur matcher sammenhængskraften?

Min forståelse for sammenhængene mellem organisationsformer, social stabilitet og kulturel sammenhængskraft – og min evne til at se mønstre og definere strukturer i det komplekse – giver mig mulighed for at arbejde med organisationsudvikling.

Jeg har praktisk erfaring med begrebsdefinition fra Center for Ligebehandling af Handicappede, hvor jeg var beskæftiget med udredning, definition og beskrivelse af begrebet tilgængelighed.

På bosteder for voksne udviklingshæmmede har jeg erfaring med implementering af organisatorisk styring baseret på selvbestemmelse og pædagogiske handleplaner.

(Uddybende beskrivelser med konkrete eksempler: Handleplaner og pædagogik; Organisationsudvikling og sammenhængskraft: Fokuspunkter)

KOMPLEKSE UDREDNINGER

Hvad er sammenhængskraften?

Min evne til at danne overblik og forholde mig til forskellige aktørers forskellige synsvinkler på en problemstilling, giver mig mulighed for at udrede og beskrive sammenhængskraften i de tværgående samarbejdsflader og arbejde med organisationsudvikling.

Her kan du se en beskrivelse af nogle af de sammenhænge mellem organisationsformer, videndeling og individuel stabilitet og trivsel, som jeg har beskæftiget mig med: » Sammenhængskraften.

» KOMPETENCE CV

» Faglige grundkompetencer

» Personlige grundkompetencer

» Personlighed

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s